Over Grenzen vzw

Over Grenzen vzw

Over Grenzen vzw is een organisatie die projecten organiseert voor jongeren en volwassenen omtrent vredes- en herinneringseducatie. Ze wil een brug slaan tussen heden en verleden om een cultuur van vrede en geweldloosheid te bevorderen.

Zo worden er in Lommel het hele jaar door voor zowel binnenlandse als buitenlandse school- of jeugdgroepen en volwassenen projecten, workshops en internationale ontmoetingen georganiseerd. Op deze manier wilt ze een plaats zijn waar erfgoed, toerisme, cultuur en kunst moeiteloos hand in hand gaan.

Voel je je aangesproken door onze visie en wil je graag je steentje bijdragen tot een kritische, taboedoorbrekende en vredevolle wereld? Word dan vandaag nog lid van Over Genzen vzw!

Educatieve Visie

Het educatieve werk van Huis Over Grenzen heeft als uitgangspunt de historische achtergrond van de Duitse militaire begraafplaats en het persoonlijke relaas van de mensen die er begraven zijn. Daarom wil Huis Over Grenzen de begraafplaats en de gesneuvelden een plaats geven in het collectieve geheugen van ’40 – ’45. Daarnaast ziet Huis Over Grenzen het verleden als studieobject voor huidige conflicten. Door aan herinnerings- en vredeseducatie te doen, wil het jong en oud bewust maken van de impact van een extreem gedachtengoed, zoals het nationaalsocialisme, op een maatschappij. Ten slotte is de Duitse militaire begraafplaats een uitgelezen locatie waar mensen zich bewust kunnen worden van de oorzaken en gevolgen van oorlog.

 Accommodatie & overnachting

Onze accommodatie biedt u een aangenaam en rustgevend verblijf aan, midden in het Lommelse Kattenbos. Gespreid over 11 meerpersoonskamers met gedeelde douches en toilet, beschikt onze herberg over 67 bedden. Ook bieden we enkele één, twee- en driepersoonskamers inclusief badkamer aan. Bovendien staat voor gasten een vergaderruimte ter beschikking. In deze ruime zaal kan u met beamer, whiteboard en flipchart naar hartelust vergaderen. Anderzijds kan deze polyvalente ruimte ook dienen voor workshops, lezingen en dergelijke. Ten slotte kan u ontspannen in onze vrijetijdsruimte, waar ook een tafeltennis- en kickertafel ter beschikking staan.