Info

Hof Ten Vrede

In de herfst van 2015 opende Huis Over Grenzen de gloednieuwe bistro & ontmoetingsplaats ´Hof ten Vrede´. In het Hof kan u heerlijk uitblazen met een kop koffie of een hapje. Voor kleine groepen die bij Huis Over Grenzen verblijven, kan hier ook een middag- of avondmaaltijd aangeboden worden.

Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge

De Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. oftewel Duitse Oorlogsgravendienst is een humanitaire organisatie die, in opdracht van de Duitse overheid, instaat voor het behouden en onderhouden van graven van Duitse oorlogsdoden in binnen- en buitenland. Op dit moment heeft ze zo’n 835 militaire begraafplaatsen in 45 landen met in totaal ongeveer 2,75 miljoen oorlogsdoden onder haar hoede. Bovendien ondersteunt de organisatie nabestaanden bij hun vragen en noden, adviseert ze publieke en private organisaties en ondersteunt ze de internationale samenwerking op het vlak van behoud en aanleg van oorlogsgraven.

Duitse militaire begraafplaats lommel

Op deze grootste Duitse militaire begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog, liggen 39.108 personen begraven.

Toch bevinden er zich hier, haast onzichtbaar tussen de grijze massa aan grafkruisen, ook 483 geïdentificeerde doden van de Eerste Wereldoorlog. De militaire begraafplaats van Lommel vertelt een omvangrijk deel van de oorlogsgeschiedenis in België en West-Europa.

Onder de gesneuvelden bevinden zich slachtoffers van onder andere de Achttiendaagse Veldtocht in 1940, de bezetting en bevrijding van België. Even divers als de militaire carrière van de doden is hun eigen achtergrond. Zo zijn er in Lommel ook verpleegsters van het Duitse Rode Kruis begraven en vind je er er onder meer kindsoldaten en ouderen.

Wil meer over deze uitzonderlijke plaats te weten komen? Spreek ons dan even aan of mail naar info@overgrenzen.be! Een rondleiding tot 30 personen kost je op weekdagen €30!